Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Nffo bulle forside (1)

Les NFFOs nye medlemsmagasin

18. januar 2019

Som NFFO-medlem vil i disse dager motta kontingentkravet for 2019 sammen med et rykende ferskt nummer av NFFO-bulletinen, som har fått helt ny drakt.

Læremiddel

Til kamp for læreboka

15. januar 2019

Læremiddelutvalget inviterte til heldagsseminar for lærebokforfattere 12. januar.

Tysk norsk gjeng lite

Tysk-norsk litteraturbesøk

8. januar 2019

7. januar fikk komiteen bak Tysk-norsk litteraturfestival besøk av norske forfattere, oversettere og litteraturvitere som skal fungere som døråpnere til tyskspråklige klassikere og tyskspråklig samtidslitteratur, under festivalen i april.

Abh lite

Til kamp for skolebibliotekene

17. desember 2018

– Dessverre står det ikke bra til med norske skolebibliotek, sier Ann Berit Hulthin i Norsk Bibliotekforening. Nå går en aksjonsgruppe til kamp for en bedre framtid.

Hellerud synnoeve veinan

Nye stipendmillioner til forfattere

13. desember 2018

Jula er her, og Det faglitterære fond har i dag drysset 30,5 millioner kroner ut i stipender til nye sakprosaprosjekter. – Jeg er veldig glad og lettet, sier Synnøve Veinan Hellerud, som skal skrive nye lærebøker for ungdomstrinnet.

Bokåret 2019

27 millioner til Bokåret 2019

5. desember 2018

5. desember var ein god dag for det litterære Noreg. 27 millonar kroner er delte ut for å skape leselyst i Bokåret 2019.

Skjermbilde 2018 12 04 kl. 12.39.40

Kvantitet, klisjéer og kritikk

4. desember 2018

– Vi trenger en uavhengig sakprosa som behersker et kritisk register, som kan stille de riktige spørsmålene, og som kan la tvilen få komme til orde, skriver Sindre Hovdenakk i lederen til det som er hans siste utgave som redaktør av Prosa.

Pen logo

Bli medlem i Norsk PEN

3. desember 2018

Nå er det desember og viktig å bruke pengene på de riktige tingene. Bli medlem i Norsk PEN og støtt det viktige arbeidet for ytringsfrihet – hjemme og ute.

Deichman stovner

Her er kandidatane til Årets bibliotek 2018

27. november 2018

Ein jury nedsett frå Norsk Bibliotekforening har no nominert tre bibliotek til heidersnemninga «Årets Bibliotek»: Stormen bibliotek, Longyearbyen bibliotek og Deichman Stovner.

Anslaget Åpningssetninger fra norske sakprosabøker

Bakterier
Det yrer av liv i magen din. Faktisk har du mer enn to kilo bakterier inni deg. Levende organismer som bor i og på kroppen. De er så mange at ingen har klart å telle dem. Hver dag rømmer milliarder av bakterier ut av rompa di. I en bæsj kan det være flere slike mikrober enn antallet mennesker som har levd på jorda gjennom alle tider. Bjørn Arild Ersland
Bakterier

Ukas NFFO-er

Eivind Torgersen

Eivind torgersen 1

Eivind Torgersen var avstandsforelsket i 30 år. Det ble det bok av

Nytt medlem

Erik Wilberg

Erik wilberg ptr

Alder: 67
Bosted: Bergen

Siste bok: Strategi i praksis. Jeg synes det var på sin plass med en enkel innføringsbok i strategi med norske eksempler for å kunne gi travle business folk en mulighet til å lære litt om faget uten å måtte lese en teoretisk mursten.

En bok jeg vil anbefale: Factfulness av Hans Rosling &Co. En fantastisk bok for å rydde opp i en verden av synsing. Underholdende og tankevekkende.

Medlemskort på mobil

Få gyldig kvittering på ditt medlemskap tilsendt gratis på SMS.

Få medlemsbevis på SMS

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.