Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Renslebråten lite

– Hurra, jeg fikk stipend!

20. juni 2019

Dyr som er ekstremt flinke til å gjemme seg, og godt voksne bergensere som skal skrive illustrert bok om samliv er bare to av 211 sakprosaprosjekter som nå har fått prosjektstipend fra Det faglitterære fond.

Hege gundersen forlagssjef universitetsforlaget 1438x809

100 000 kroner til lærebokdebutant

20. juni 2019

Ønsker du å skrive din første lærebok for høyere utdanning? Nå utlyser Universitetsforlaget debutantstipend på 100 000 kroner.

Sanner

NFFOs innspill til nye læreplaner i norsk og samfunnsfag

19. juni 2019

I høst 2019 skal Kunnskapsdepartementet fastsette alle læreplanene for grunnskolen og læreplanene for de gjennomgående fagene i videregående opplæring, i forbindelse med dette har departementet invitert til innspill til de nye læreplanene. Les NFFOs innspill her.

Gundersen, trygve riiser 2 jpg lite

– Bra med etisk sjekkliste, men ikke for alt

19. juni 2019

– Etisk sjekkliste for sakprosaen er vel og bra. Men vi må også være åpne for at forleggeriet kan innebære etiske dilemmaer, konflikter som ikke lar seg løse ved en sjekkliste, sier Trygve Riiser Gundersen, redaktør i Forlaget Press.

Mona2 lite

Jubel for treårig stipend

13. juni 2019

Historiker Mona Ringvej er tildelt tre-årig stipend for å skrive om middelalderkvinnen Ingerid Ragnvaldsdotter. Tre andre fikk også det ettertraktede arbeidsstipendet.

Etikkutvalg2 lite

Etikkutvalget er i gang

13. juni 2019

13. juni møttes for første gang utvalget som skal diskutere etisk sjekkliste i sakprosaen. – Vi vil forsøke å bidra til at forfattere kan stille de gode spørsmålene, sier Jon Gangdal, som ble valgt som utvalgets leder.

Knut og marit

Selvhjelpslitteraturen trender i stipendbunken

7. juni 2019

750 søkere har sendt inn søknader om prosjektstipend til Det faglitterære fond. Søkerne får svar i siste halvdel i juni om de får støtte. Årets søkebunke viser at selvhjelpslitteraturen er tilbake for fullt.

Anslaget Åpningssetninger fra norske sakprosabøker

Angår også deg
Jeg er norsk jøde, travelt på vei til møte med en venn. Kort vei å gå. Folk på alle kanter. En trailer svinger inn i Nedre Slottsgate, svær, tung, dieseldrevet. Et lunkent blaff av ekshaust og olje, - og plutselig er det over meg! Jeg trenger en vegg å støtte meg til, en krok å bli glemt i, en stripet drakt for å drukne i et hav av stripete, levende lik. Det er lukten – dieselvognene i Monowitz.
Den angår også deg

Ukas NFFO-er

Audun Farbrot

Audun farbrot lite

– Det er utrolig mange tekster som aldri burde ha vært utsatt for lesere, sier Audun Farbrot. Nå har han tenkt å hjelpe oss med det.

Nytt medlem

Anja Røyne

Anja røyne

Alder: 38
Bosted: Oslo

Siste bok: Menneskets grunnstoffer. Byggeklossene vi og verden er laget av. Både vi og alle tingene våre er laget av grunnstoffer som vi får tak i fra planeten vår. I boka ser jeg nærmere på hvor alt sammen kommer fra, hvordan vi bruker det, hvilke konsekvenser denne bruken har for oss og naturen, og hva som kommer til å skje med ressursene våre i fremtiden.

En bok jeg vil anbefale: Bakterienes forunderlige verden av Jessica Lönn-Stensrud. Boka er full av forunderlige historier om hvordan vi lever i bakterienes verden, ikke omvendt. Jeg tenker på bakterier på en helt annen måte etter å ha lest denne boka.

Medlemskort på mobil

Få gyldig kvittering på ditt medlemskap tilsendt gratis på SMS.

Få medlemsbevis på SMS

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.