Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Stipendeksempel

Søk stipend nå!

25. mars 2019

Nå er vårens vakreste eventyr i gang: Søk stipend til å forfatte eller oversette sakprosa. Søknadsfrist er 12. april, klokka 15.00.
Se vår film med ti råd for en god stipendsøknad.

Merete røsvik lite

Integritet i ord og handling

19. mars 2019

– Vi treng også at dei som sit med makta, har integritet nok til å ta til seg ny kunnskap og endre politikk når verda endrar seg, skriv Merete Røsvik i sin første leiar av tidsskriftet Prosa.

Johan tønnesson

Rapport om god skikk i sakprosa

18. mars 2019

I januar 2005 oppnevnte Den norske Forleggerforening (DnF), Den norske historiske forening (HIFO) og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) en gruppe som skulle utrede «kildebruk i allmenne historiske fremstillinger».
Som et oppspill til debatten om etikk i sakprosaen, publiserer vi rapporten på nytt.

Skjermbilde 2019 03 15 kl. 13.57.09

Les årsmeldingen for 2018

15. mars 2019

Velkommen til årsmøtet i NFFO og Det faglitterære fond, søndag 7. april. Nå kan du lese årsmeldingen for 2018 og dokumentene til årsmøtet.

Tuva bredde lite

Behøver forfattere ei etisk sjekkliste?

12. mars 2019

I årevis har forlagsbransjen debattert om hvorvidt en Vær varsom-plakat kan være noe for norske forfattere og forlag. Nå lanserer Tuva Ørbeck Sørheim en egen sjekkliste. Og NFFO inviterer alle medlemmene til innspill.

Geir og grue lite

Kritikerprisen til Jan Grue

7. mars 2019

Torsdag 7. mars ble Jan Grue tildelt Kritikerprisen 2018 for boka Jeg lever et liv som ligner deres.

Anslaget Åpningssetninger fra norske sakprosabøker

Sjelens
På kne foran toalettskålen forsøker jeg å spy så lydløst som mulig. Men det er umulig; brekningene som klemmer sammen musklene i magen, får meg til å stønne. Oppkastet spruter gult mot den hvite porselenskanten. Fra stuen høres det skritt, og jeg skynder meg å spyle ned. Karl Ove Knausgård
Sjelens Amerika. Tekster 1996-2013

Ukas NFFO-er

Anne-Britt Harsem

Harsem 8171 lite

Anne-Britt Harsem har dukket dypt ned i både Alvdalsaken og Tysfjordsaken, hvor det begge steder har skjedd massive overgrep mot barn. – Det er et stort ansvar å gi en stemme til et annet menneske, sier hun.

Nytt medlem

Ingvild Sagberg

Sagberg

Alder: 44
Bosted: Oslo

Siste bok: Ny jobb: Hvordan gi nyansatte en god start i organisasjonen (2017). Boka handler om hvorfor starten på et ansettelsesforhold er så viktig, og om hvordan man kan gjøre den god. Jeg ønsket å skrive en nyttig og lettlest bok om nyansatte fordi det er et potensiale her som antakelig kan og bør nyttes bedre i det norske arbeidslivet.

En bok jeg vil anbefale: Denne dagen, et liv, Jens Andersens biografi om Astrid Lindgren, gir et nyansert og gripende bilde av en stor kunstner som virkelig så de små menneskene. I denne biografien kommer man nær et varmt, modig og ikke minst inspirerende menneske. Oversettelsen til norsk er ved Agnes-Margrethe Bjorvand, som selv har skrevet en fin bok for barn om Astrid, sammen med Lisa Aisato.

Medlemskort på mobil

Få gyldig kvittering på ditt medlemskap tilsendt gratis på SMS.

Få medlemsbevis på SMS

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.